Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τα μαγαζάκια - γνώμες - Το Βήμα Online

Τα μαγαζάκια - γνώμες - Το Βήμα Online

Είχα την τύχη να κάνω συζητήσεις, που είχαν για μένα εκπαιδευτική αξία,
με τους δύο μεγάλους της μεταπολίτευσης, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και
τον Ανδρέα Παπανδρέου. Την εποχή εκείνη το ειδικό πολιτικό μου βάρος
ήταν περιορισμένο. Ούτε η κομματική μου επιρροή ούτε η προβολή μου από
τα μέσα ενημέρωσης και ασφαλώς όχι η θέση μου στην κυβερνητική ιεραρχία
εξασφάλιζαν τέτοιου είδους προνόμιο. Και ο ένας και ο άλλος είχαν όμως
έντονο ενδιαφέρον για τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Και με θεωρούσαν μια καλή
πηγή πληροφοριών. Την εμπειρία μου με τον Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν
και πιο σύνθετη, την έχω περιγράψει με αρκετές λεπτομέρειες στο βιβλίο
«Με τον Ανδρέα στην Ευρώπη» (Εκδόσεις Πατάκη). Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής
αξιοποιούσε την ιδιαίτερη δυνατότητα επαφής, που είχε δημιουργηθεί
μεταξύ μας, για να επεκτείνεται στην κρίσιμη δεκαετία 1955-1965 και να
εξηγεί την πολιτική του............

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Mickey Mouse Clubhouse HOT DOG Song in Greek

Ο έρωτας κι ο θάνατος-Στ.Γκότσης-Δ.Λέντζος-Κ.Βασιλιάγκος

''Ο έρωτας κι ο θάνατος"
Μουσική Στάθης Γκότσης
Ποίηση Δημήτρης Λέντζος
Τραγούδι Κώστας Βασιλιάγκος

To περιοδικό και οι εκδόσεις Μετρονόμος και το Polis Art Cafe παρουσίασαν το βιβλίο του Δημήτρη Λέντζου «Το άγαλμα του Σαρπηδόνα. Πέντε παραμυθένιες ιστορίες».
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί: Ελένη Τζαγκαράκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Κωστής Σαββιδάκης, Βέρα Μακρομαρίδου, Έλενα Γιαννακάκη, Τάσος Μιτσελής.

Τραγούδια σε στίχους Δημήτρη Λέντζου ερμήνευσαν οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Κώστας Βασιλιάγκος, Φίλιππος Πλακιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη.
Στο πιάνο ήταν: Μιχάλης Τερζής, Γιώργος Σχοινάς.
ΕΔΩ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ "Ο έρωτας κι ο θάνατος'' του Στάθη Γκότση από τον Κώστα Βασιλιάγκο

ΠΑΛΙΟΙ ΘΕΟΙ - ΣΤΑΘΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ- ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ


Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ

ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΕΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΡΙΛΗ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ. ΟΙ …ΑΛΛΟΙ ΑΓΙΑΣΑΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑΣ.

Περισσότερα από το φίκο Δημήτρη στον παρακάτω σύνδεσμο:http://kopanakinews.wordpress.com/2014/01/07/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%84%CE%BF/

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΤΟ

 Φωτογραφίες από την εορτή των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των υδάτων στον Κεφαλάρη του Αετού. Ο καιρός βροχερός ,οπότε οι ομπρέλες απαραίτητες. Στην λίμνη έπεσαν ο κατ' επανάληψη τυχερός Φώτης Ναστόπουλος του Γεωργίου καθώς και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος του Νικολάου ,αφηφώντας τα παγωμένα νερά. Παιδιά νάστε καλά με υγεία. 
  Τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο ταμίας του Συλλόγου Δήμος    
  Φωτόπουλος.













Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ - ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΔΕΗ
Παρέχεται για την προστασία των ευπαθών ομάδων καταναλωτών και πιο συγκεκριμένα για άτομα χαμηλού εισοδήματος, γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης. Με την τελευταία Απόφαση του Υπουργείου διευρύνθηκαν ακόμα περισσότερο τα ανώτερα όρια της τετραμηνιαίας κατανάλωσης ανά κατηγορία ευπαθούς ομάδας και πλέον η έκπτωση παρέχεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σύμφωνα με τα όρια της κάθε κατηγορίας.
 Βασικές Προϋποθέσεις

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο εφαρμόζεται στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης, εφόσον:

1. Η κατανάλωση αφορά σε κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου

2. Η παροχή ρεύματος είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου

3. Η κατανάλωση είναι μεγαλύτερη ή ίση με 200 kWh ανά τετράμηνο

4. Η συνολική τετραμηνιαία κατανάλωση δεν υπερβαίνει τα όρια κατανάλωσης που ορίζονται για
κάθε κατηγορία δικαιούχου (1.500 kWh, 1.700 kWh ή 2.000 kWh).
 Δικαιούχοι

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) Ι: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση έως 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

• Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα: Άτομα που έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000 στις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα. Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh

• Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα: Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ προσαυξημένο κατά 6.000 στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος κατοικεί σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh


Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ.) ΙΙ: Με το τιμολόγιο αυτό παρέχεται έκπτωση έως 42% έναντι του οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ που ισχύει από 01.01.13, στο σύνολο της τετραμηνιαίας κατανάλωσης σε:

• Μακροχρόνια ανέργους: Άτομα που είναι άνεργοι για συνεχές χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 12.000€, προσαυξανόμενο κατά 6.000 τις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος κατοικεί μόνιμα σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους. Το όριο αυτό προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε ένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα (Δεν συνυπολογίζεται τυχόν εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που αφορά το διάστημα που προηγήθηκε την περίοδο ανεργίας. Στην περίπτωση ανέργων συζύγων, τα παραπάνω εφαρμόζονται και για τους δυο συζύγους). Τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.500 kWh.

• Άτομα με αναπηρία: Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή άτομα που τα βαρύνουν προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 23.500€ προσαυξημένο κατά 6.000 στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος κατοικεί σε νησί με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 200 kWh - 1.700 kWh.

• Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης: 
 Άτομα που έχει ανάγκη μηχανικής υποστήριξης με χρήση ιατρικών συσκευών, η οποία παρέχεται κατ’ οίκον και είναι απαραίτητη για τη ζωή του ή άτομο που το βαρύνουν προστατευόμενα μέλη που έχουν ανάγκη ενεργοβόρας μηχανικής υποστήριξης, με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από το ποσό των 30.000€ και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας μεγαλύτερη από 200 kWh. Η έκπτωση θα αφορά στις πρώτες 2.000 kWh και οι καταναλώσεις, πέραν των 2.000kWh, θα τιμολογούνται με το οικιακό τιμολόγιο που αντιστοιχεί στην συνολική κατανάλωση, όπως ισχύει κάθε φορά.


Τρόποι Υποβολής της Αίτησης

 Τηλεφωνικά στο 210-9298000 με αστική χρέωση ή Ηλεκτονικά στο σύνδεσμο:http://www.deddie.gr/kot/intro.aspx

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Σύμφωνα με την απόφαση των κ.κ. Γ. Στουρνάρα, Χρ. Σταϊκούρα και Γ. Μαυραγάνη το επίδομα θα χορηγείται σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.
 
Τα φυσικά πρόσωπα θα δικαιούνται επιδόματος θέρμανσης εφόσον :
 
-Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους -ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής - ανέρχεται έως 30.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο, 40.000 ευρώ για έγγαμο υπόχρεο χωρίς τέκνα, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 43.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο.
 
-Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας υπόχρεου, συζύγου και προστατευόμενων τέκνων δεν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες.
 

Κωδικοί TAXIS ή ένα εκκαθαριστικό δήλωσης

Οι φορολογούμενοι που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο TAXISnet πρέπει να έχουν «πρόχειρους» τους κωδικούς τους, ώστε να μπορέσουν να «ξεκλειδώσουν» την εφαρμογή. Όσοι δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet, μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας ως Username τον ΑΦΜ τους και ως Password τον αριθμό ειδοποίησης ενός εκ των πέντε εκκαθαριστικών σημειωμάτων των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλλει την τελευταία πενταετία.
Αφού συνδεθεί στην ηλεκτρονική εφαρμογή ο πολίτης, πρέπει να επιλέξει την ένδειξη «Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης Έτους 2013-2014», ώστε να προωθηθεί στην επόμενη επιφάνεια, όπου ενημερώνεται για την διαδικασία μετά την αξιολόγηση της αίτησης του, βλέποντας το μήνυμα «εάν η αίτησή σας εγκριθεί θα λάβετε απάντηση με τα λίτρα πετρελαίου που αντιστοιχούν στην κατοικία σας, διαφορετικά θα σας επιστραφούν οι λόγοι απόρριψης της αίτησης. Εάν εγκριθεί και έχετε ήδη λάβει μέρος του επιδόματος θέρμανσης από προηγούμενες αιτήσεις, το υπόλοιπο θα μεταφερθεί στη νέα κατοικία αφού επαναϋπολογιστεί με βάση το ποσοστό του επιδόματος που έχετε ήδη λάβει.»
Επιλέγοντας την ένδειξη «Συμπλήρωση αίτησης», ανοίγει η φόρμα όπου πρέπει να αναγραφούν μια σειρά στοιχείων, αφού πρώτα ενημερώνεται ο ενδιαφερόμενος ότι σε περίπτωση υποβολής ψευδών δεδομένων θα υποστεί τις προβλεπόμενες εκ του νόμου κυρώσεις, αλλά και ότι «στις περιπτώσεις μη νόμιμης είσπραξης επιδόματος θέρμανσης ή είσπραξης ποσού επιδόματος μεγαλύτερου του δικαιούμενου, ή είσπραξης προκαταβολής χωρίς να προκύπτει από την προβλεπόμενη διασταύρωση των στοιχείων η αγορά πετρελαίου θέρμανσης, το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό καταλογίζεται σε βάρος του ανοικείως λαβόντος και εισπράττεται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ».

Τρόποι Υποβολής της Αίτησης

Ηλεκτονικά στο σύνδεσμο:https://www1.gsis.gr/gsisapps/oilbft/login/login.htm


Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρες από την υποβολή της αίτησης, ενώ το επίδομα θα καταβάλλεται στο σύνολό του εντός 20 ημερών. Το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και κυμαίνεται από 210 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που κατοικεί ο φορολογούμενος Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φέτος άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ ( από 25.000 ευρώ πέρυσι), έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ πέρυσι) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο. Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια δικαιούχοι είναι άγαμοι υπόχρεοι με έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας ( από 150.000 ευρώ), έγγαμοι με ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ ( από 200.000ευρώ), ενώ από το επίδομα θα εξαιρούνται όσοι έχουν στην κατοχή τους ΙΧ πάνω από 3.000 κυβικά εκατοστά ( από 2.000 κυβικά πέρυσι). Το επίδομα θέρμανσης ανά ζώνη Ο υπολογισμός του επιδόματος γίνεται με βάση τις 4 ζώνες στις οποίες χωριστεί η χώρα και στις οποίες προβλέπονται διαφορετικά επίπεδα μέγιστης επιδοτούμενης κατανάλωσης με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες (από 5 έως 25 λίτρα ανά τετραγωνικό πρώτης κατοικίας με μέγιστο όριο τα 120 τ.μ).

www.dikaiologitika.gr
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρες από την υποβολή της αίτησης, ενώ το επίδομα θα καταβάλλεται στο σύνολό του εντός 20 ημερών. Το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και κυμαίνεται από 210 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που κατοικεί ο φορολογούμενος Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φέτος άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ ( από 25.000 ευρώ πέρυσι), έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ πέρυσι) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο. Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια δικαιούχοι είναι άγαμοι υπόχρεοι με έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας ( από 150.000 ευρώ), έγγαμοι με ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ ( από 200.000ευρώ), ενώ από το επίδομα θα εξαιρούνται όσοι έχουν στην κατοχή τους ΙΧ πάνω από 3.000 κυβικά εκατοστά ( από 2.000 κυβικά πέρυσι). Το επίδομα θέρμανσης ανά ζώνη Ο υπολογισμός του επιδόματος γίνεται με βάση τις 4 ζώνες στις οποίες χωριστεί η χώρα και στις οποίες προβλέπονται διαφορετικά επίπεδα μέγιστης επιδοτούμενης κατανάλωσης με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες (από 5 έως 25 λίτρα ανά τετραγωνικό πρώτης κατοικίας με μέγιστο όριο τα 120 τ.μ).

www.dikaiologitika.gr
Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η προκαταβολή για το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρες από την υποβολή της αίτησης, ενώ το επίδομα θα καταβάλλεται στο σύνολό του εντός 20 ημερών. Το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και κυμαίνεται από 210 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που κατοικεί ο φορολογούμενος Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φέτος άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ ( από 25.000 ευρώ πέρυσι), έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ πέρυσι) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο. Όσον αφορά τα περιουσιακά κριτήρια δικαιούχοι είναι άγαμοι υπόχρεοι με έως 200.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας ( από 150.000 ευρώ), έγγαμοι με ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ ( από 200.000ευρώ), ενώ από το επίδομα θα εξαιρούνται όσοι έχουν στην κατοχή τους ΙΧ πάνω από 3.000 κυβικά εκατοστά ( από 2.000 κυβικά πέρυσι).

www.dikaiologitika.gr

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Πρώτα πρώτα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά και καλή υγεία και προκοπή. 
Συνάντησα τον συμπατριώτη μας Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο του τομέα παιδείας του Δήμου μας Γιάννη Μερκούρη στο Κοπανάκι και αφού ανταλλάξαμε ευχές για τις γιορτές τον ρώτησα για τα έργα του Δήμου μας που αφορούν τον Αετό. 
Ο φίλος Γιάννης μου ανέφερε διάφορα αλλά θα σταθώ σε αυτό που ίσως αλλάξει την όψη και την μοίρα του Αετού.

Όλοι ξέρετε το Σχολείο Σγγρού όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, ότι είναι κτίσμα του 1905 σε σχέδια του Δ. Καλλία και ότι καταστράφηκε στις 11/09/1943 όταν οι Γερμανοί κατέκαψαν το χωριό αφήνοντας παντού αποκαϊδια. Έκτοτε παρά τις προσπάθειες της πρώην Κοινότητας Αετού το κτίριο ρημάζει ,αφημένο στην τύχη του αφού κανείς δεν μπορεί να επέμβει αφού έχει από το 1989 χαρακτηριστεί Ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

Ο Δήμος αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού να γίνει αναστήλωση του Σχολείου και να διαμορφωθεί έτσι ώστε να στεγάσει το λαογραφικό μουσείο ολόκληρου του Δήμου Τριφυλίας. Μακάρι αυτό να το πετύχει ο Δήμος ώστε αυτό το Ιστορικό Μνημείο να γίνει στολίδι για τον Αετό.


Σχολιο 1.Dimitris Giannopoylos Φίλε μου Παναγιώτη, ο πρώην δήμος Αετού -ο Δριμής δηλαδή- είχε αναθέσει μια σειρά από μελέτες σε μελετητικό γραφείο. Αν δεις τον προϋπολογισμό του δήμου Τριφυλίας για το 2014, θα τις δεις μέσα. Αν έγιναν ή όχι δεν γνωρίζω. Το πιο πιθανόν να έγιναν -επί δήμου Τριφυλίας εννοώ- και να μην έχουν εξοφληθεί. Για τα υπόλοιπα ...αναμένουμε στο ακουστικό μας. Προσωπικά είχα μια κουβεντούλα με τον Κόλλια, ο οποίος επέμενε ότι οι μελέτες ήταν ...πανάκριβες -έτσι του είχαν πει- μέχρι που τον έπεισα να τις δει. Αυτά και καλή χρονιά.

Σχολιο 2. Φίλε Δημήτρη καλή χρονιά και σε σένα. Δέχομαι τις παρατηρήσεις σου αλλά θα σου επισημάνω ότι η ουσία της υπόθεσης δεν αλλάζει. Αν ευοδοθεί η προσπάθεια του Δήμου θα είναι ότι καλύτερο για τον Αετό και την περιοχή μας και φυσικά όποιος βοήθησε για την υπόθεση  θα  λάβει αυτά που του αναλογούν από τον λαό.